Известие

Collapse
No announcement yet.

Скърцащи тампони на горните носачи проблем решен !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скърцащи тампони на горните носачи проблем решен !

Има много теми по този въпрос , но са много дълги и не предлагат решение ,за това пускам нова.
    Става въпрос за гадните скърцащи тампони на горните носачи, при 156/147/166.Някой мажат със силиконова грес, други слагат полиуретан и морска грес, но решението е временно.Попаднах на предложение за периодично мазане с грес, даже мислих да си сложа гресьорки.Аз обаче няма да си разглобявам колата всяка година.Казват алфите винаги скърцат, обаче аз друга кола с толкова тъпи тампони не съм виждал.Вече на 159-ката са го решили проблема ,ама аз в следващите 5 години няма да мога да си я купя. Та решението е тампони от рено туйнго. И нещата изглеждат така:

Тампона е почти същия но е по дълъг с 5мм и трябва да се скъси, ползвах ъглошлайф и шмиргел.

трябваше ми да подложа нещо ,защото борда не е съвсем където трябва. Използвах семеринги 38х50х7 хем меки , хем точни

Трябва втулките така да се изпилят че разтоянието между тях след набиване да е 88мм

последния недостатък е ,че тампона е с вътрешен отвор 12мм ,а трябва да е 10мм затова използвах тънкостенна втулка.

и последно , не забравяйте да стягате носача в натоварено положение защото вече има значение!!!
    Alfa164 T.S 148++ HP
    Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

И туй чудо от колко време работи?
    Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Добра работа, но да ти дам моята и ако чуеш скъц ти давам 10...лв.Моите горни са сменени преди повече от година ,като им сложих силиконова грес и са с обърнати болтове ако се наложи да ги сваля за 5-10мин.Но така като гледам и в близката година няма да се наложи смяна или смазване.
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
        Добра работа, но да ти дам моята и ако чуеш скъц ти давам 10...лв.Моите горни са сменени преди повече от година ,като им сложих силиконова грес и са с обърнати болтове ако се наложи да ги сваля за 5-10мин.Но така като гледам и в близката година няма да се наложи смяна или смазване.
        А каква марка сложи и ако може малко по подробно да обясниш за тия обърнати болтове
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Носачите са ATEC, а болтовете са тези дългите на носачите, и когато се обърнат за да се свалят носачите трябва само да се свали гумата , подкалника и да се откачи шарнира.

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
            Носачите са ATEC, а болтовете са тези дългите на носачите, и когато се обърнат за да се свалят носачите трябва само да се свали гумата , подкалника и да се откачи шарнира.
            т.е. закачаш шарнира на обратно така ли, може ли снимка като имаш време
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Болта който съм очертал се обръща и впоследствие само при махане на подкалника, болта директно излиза и носача пада!На снимката е обърнат.
              Attached Files
              Last edited by stu; d.m.y г., 01:14.

Comment

И като инвестиция колко?

и тази семеринга няма ли да се смячка много бързо?
                Last edited by Zafo_84; d.m.y г., 09:33. Основание: едит
                Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Ето това ме мотивира.

http://vbox7.com/play:ca6ce85d6c

Извинявам се за качеството, и че ненаправих клип след това.

Темата я направих вчера заедно с ремонта, така че от 1ден съм много доволен. За тези който знаят Хондите от края на 80-те до към 2000г са с подобно окачване, Мазда 6 също, но не скърцат. Хората си купува колите и вообще не подозират за нашите проблеми. От дълго време умувам от каква кола да присадя тампони , хем евтини хем да станат, та чак сега .
                  Alfa164 T.S 148++ HP

Comment

Сега както си го модифицирал, къде ще се извършва движението на носача?
                    Като се усуква тампона или в болта!
                    sigpic
                    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                    147 JTDm 140-Малката манекенка
                    GT- JTDm 150

Comment

Движението ще се извърша посредством усукването на гумата на тампона, както е при реното, от което съм взел тампоните.Все пак това е и тампон за преден носач, даже е произведен за същото нещо ,за което го ползвам.Най-важното е, в какво положение ще се стегне носача, защото вече има значение, да не се чуди някой после. Между другото всички коли ,които съм виждал са с такива тампони, само 156/147/166 не са. А семерингите са ми останали от едно време и незнам колко струват, но вътре си имат метална основа и са доста здрави.
                      Alfa164 T.S 148++ HP

Comment

Този тампон е за горен носач на рено туинго и окачването на реното е като при 156-ца?
                        sigpic
                        GT- JTDm 150

Comment

Ето снимки на носач на рено ,но долен защото няма горен.

Alfa164 T.S 148++ HP

Comment

Те и на нашите долни носачи тампоните са отляти и работят на усукване на гумата и са доста издържливи!

Но горните са така конструирани, че правят доста голямо движение!
                            Та за това ме съмнява гумата да е толкова еластична та да издържи и си мисля, че ще превърта и в болта!

Ще очакваме да споделиш как се развиват нещата за напред, може пък и да се получи добре!
                            Поздрави!
                            sigpic
                            GT- JTDm 150

Comment

Евала за ентусиазма на колегата,но това е путала матала.Ако изкара и 500км ще е добре.Дано мисля грешно.А и тези носачи от клипа как скърцат!!!Що си не слагате каквито трябва и да не ставате конструктори?

Comment

Working...
                              X